Gezonde school

 Uitgangspunten:
Wat is een gezonde levensstijl?
Een gezonde leefstijl is meer dan alleen goede voeding. Het is eigenlijk goed zorgen voor je lichaam én je geest. Dus voldoende bewegen, afwisselend en gezond eten, een goede nachtrust, zingeving en ontspannen waar het kan.
 
Wat kan school doen om een gezonde leefstijl van leerlingen te bevorderen?
Gezonde schoollunches, lessen over voeding, schoolfruit, gezonde traktaties, meer bewegen, actief buitenspelen: steeds meer (basis)scholen zien het belang in van een gezonde leefstijl van hun leerlingen en willen samen met kinderen en ouders iets doen aan gezondheidsbevordering.8 feb 2021
 
Wat is een gezonde leefstijl bij kinderen?
Het is belangrijk voor kinderen om elke dag minimaal 1 uur matig intensief te bewegen. Dit zijn heel gewone dingen, zoals naar school fietsen, lopen, buiten spelen of de hond uitlaten. Hoe vaker en langer ze hiermee mee bezig zijn, hoe beter.
 
We zijn aangesloten bij EU-Schoolfruit. Dit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. De Bernardusschool ontvangt 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. We informeren ouders en leerlingen door dit project over een gezond leven en met name over voeding.
We hebben aandacht voor bewegen (-d leren)  en wat er in onze broodtrommels zit.